ÅBYFJORDENS BLOGG

ÅBYFJORDENS BLOGG

Hundarna på Åbyfjordens Kennel

BARBETTES TOVA (Clayhill Eponine), EVITA (de Colline des Violettes),DANIELLE(Åbyfjordens Danielle) & ASTA (Blacksmith Hill Cinderella Lady) KROMFOHRLÄNDER

DANIELLE ÄR CHAMPION....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tis, juni 11, 2019 17:46:48

Nu är också Danielle (Å. Dream of Danielle) svensk utställningschampion, SEUCH! Vi Cecilia, Jessica & jag var med Folke, Hugo & Danielle på utställning i Vänersborg på söndagen 9/6. Det ösregnade hela dan så vi alla blev rejält våta men vi var så glada över de fina resultaten så det gjorde inte så mycket. Folke blev BIR, Danielle blev SEUCH & BIM och Hugo blev bästa junior. (Irisens Ava som också deltog, fick R-Cert.)
Så stolta vi är nu över våra vovvar från Åbyfjorden och dess mattar som hänger med på div. aktiviteter.
Danielle & Folke

Hugo (Åbyfjordens Hugo)

Evita mår jättebra och blir rundare för varje dag. Hon är glad och pigg men det märks väl att hon ska ha valpar. Normalt är hon ett riktigt yrväder ute men nu är det bara små korta löpningar hon gör. Inne sover hon mycket och djupt ofta. Det är mindre än 4 veckor till beräknad nedkomst. SÅÅ spännande!!smiley


Vi hörs...…...EVITA DRÄKTIG.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren lör, juni 01, 2019 14:51:59

Nu är vi ganska säkra på att Evita är dräktig. Så många tecken på detta kan inte tolkas på annat sätt. Lugnare, keligare, illamående/ingen matlust på morgnarna(men jättehungrig på kvällen),rundare om magen mm. Sen vet man ju inte hur många valpar det blir till slut så det är bara att vänta och se. Huvudsaken är att de är friska och välmående. Vi ser så fram emot en ny valpkull!!!
Valparna beräknas födas i början på juli med leverans slutet av augusti. Alla ni som väntar får nu ordna med semester i september, eller hur smiley

Vi hörs….

Jill

SKÅNE & UTSTÄLLNING....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, maj 23, 2019 13:07:52
Vi har varit i Skåne i helgen. Jag och 2 hundar, Danielle & Fanny åkte ner till Gunnel för att supporta henne och Cecilia vid utställningen i Hässleholm, på söndagen. Flisa & Folke ställdes ut! Lagom varmt och soligt var det också så vi var väldigt nöjda.

Folke fick BIR och Flisa blev BIM

GRATTIS till er alla och tack Gunnel & Cecilia för en härlig helg smiley


På kvällen kom fam. Plars m. Mio (Clayhill Etienne) för att hälsa på hos Gunnel och jag fick träffa Mio som jag inte sett sen jag var hos Katarina i Siljansnäs (2017) och parade Evita. Det resulterade i en kull på 9 valpar alltså en riktigt lyckad parning smiley
Om det blir så denna gången också vet jag inte ännu då det inte gått så lång tid sen vi parade Evita med Gautier. Vi hoppas förstås att det blir många fina friska valpar denna gången också.
Evita mår i alla fall väldigt bra så det är bara att vänta och se!

Vi hörs....
Jill
LYCKADE MÖTEN.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, maj 09, 2019 19:43:29
Vi är nu hemkomna efter en 6 dgr's trip till Holland. Vädret var väl inte det allra bästa men några dagar med sol var det MEN sååå kallt....
Efter vi anlänt till Kiel på fredagsmorgonen så körde vi hela dagen med stopp för rastning av hundarna då och då. Förutom Evita så var Asta & Fanny med. Tova & Danielle fick vara på pensionat då det är lite för mycket att resa med 5 hundar.smileysmiley
Vi hade förbeställt på en liten camping i Maasbommel som ligger nära där Gautier bor. På fredag kväll kom vi fram och på lördagen skulle första mötet ske.
Alltid lika spännande att se om hundarna gillar varandra...... och det gjorde dom. Så ett första lyckat möte!!! Gautier bor med två andra Barbet, Didier & Noblesse. Alla tre hundarna var superhärliga. väldigt sociala och keliga. Francien & Erik, (
deras matte & husse),var också väldigt trevliga och välkomnande.

På söndagen träffades "kärleksparet" igen och även då blev det en lyckad parning så vi bestämde oss för att "avboka" ett tredje möte .
Vi åkte tillbaka till campingen och på måndagen startade vi hemfärden. Lite om vår resa och bilder finns att se på FB, Åbyfjordens kennel's sida.
Nu håller vi alla tummar för att det blir flera, friska, vackra valpar i juli.smileysmiley

Vi hörs.....
Jill

ÄNTLIGEN.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren sön, april 21, 2019 18:06:36
Igår efter lång väntan kom äntligen Evita i löp. Normalt sett så tycker man inte alls det är så kul men nu är det toppen.
Nu planeras för fullt för resan till Gautier i Holland. Resan söderöver startar torsdag 2 maj med husbilen till Göteborg , färja Stena till Kiel och sen bil igen till slutmålet! Under helgen 3- 5 maj kommer vi att träffa Gautier.smileysmiley
Vi kommer självklart att uppdatera mer till er alla som väntar.Även på fb Åbyfjordens kennel, sida kommer fler detaljer om resan mm

Ha en fortsatt fin PÅSK !!
Jill


VÅR IGEN......

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, april 18, 2019 18:30:57
Nu har våren kommit på allvar till oss på västkusten med sol och ganska så höga temperaturer 17-21 grader på em. Premiär för middag på balkongen igår torsdag. Härligt att sitta ute och höra fågelsången!
Tyvärr så finns det ju några nackdelar med värmen, fästingar och ormar. Fästingarna går ju att undvika med medel (Bravecto) för alla utom katterna och Evita som inte får något som KAN påverka kommande valpar. Vi får hålla extra koll på henne i stället. Ormarna kommer fram och igår var det inte långt ifrån att Asta gick rakt på en huggorm som låg i vägkanten. Som tur var så såg Lasse den innan.
Vår lilla Fanny(Pumin) har börjat löpa så nu hoppas jag hon påverkar Evita så att hon kommer igång också. Det brukar ta ca en vecka innan det visar sig så hon har några dagar på sig.
Imorgon så kommer ännu en valpspekulant på besök och det är verkligen roligt att se hur intresset för vår ras Barbet har ökat. Bara att vi uppfödare håller kolla så att den inte blir FÖR populär med de nackdelar som då oftast följer med överproduktion av valpar med både bra och mindre bra kombinationer smiley
Väntar med spänning på Evita nu !!!
Vi hörs...
JillSKÅNETUR....

DagbokSkapad av Jill Blomgren ons, april 10, 2019 13:10:16
Hemkomna efter en härlig tur till Skåne med kanonväder, åtminstone på lördagen då det var 17 grader. Vi fick en fin promenad med "guide" i lilla Råå där Cecilia & Eric m. Folke bor, alldeles nere vid vattnet.
På söndagen åkte vi till Gunnel och hälsade på släkten (Barbetsläkten, alltså). Mamma Axa, syster Ebba & dottern Flisa & Soya (finskan) Som vanligt hade vi det jättemysigt!

smileyTACK FÖR EN HÄRLIG HELG! smiley

Idag kommer " vårt" lilla yrväder Zoya ( Åbyfjordens Fleur) hit. Hon ska bo här drygt 2v. då fam Flodman (dotter) åker till USA. (Zoya är syster till Folke & Flisa).

Våren har tagit paus!! Idag var det bara 2,8 grader ute såå himla kyligt men vi hoppas det snart blir varmt igen.

Imorgon är det kurs igen för Evita och till kvällen kanske vi får besök av Berit & S-E som varit i Holland och parat Tuva.(Åbyfjordens Dream of Daisy).Berit har också Barbetterna: Saga (Åbyfjordens Gilda),Coira (Revulens)samt Emma (Bichon Havanais). Det blir alltså många (11) hundar här imorgon!

Vi hörs...
Jill

Ps Evita har INTE börjat löpa ännuBESÖK MM.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren ons, april 03, 2019 18:09:16
Under veckan som gott har vi haft flera besök, både av kommande valpköpare? och tid. valpköpare. Anna & Mats med NORI (Åbyfjordens Felicia) har varit här på besök hos oss. Som vanligt så fick hon ett "glatt" mottagande av flocken på RÖD. Efter några minuters hälsande läs skällande så blev de tysta och kunde uppföra sig riktigt bra inne. Vi gick också en promenad till alla hundars förtjusning.
Vi tackar för besöket och hoppas på det blir en återkommande vana.smiley
Evita och jag har också börjat en ny kurs. Spaniel/Retriever apportering. Riktigt kul. Mycket riktigt så var det 2 Labbar, 1 Tollare, 1 Flat och Evita. Evita är jätteduktig. Apportering är något som alla våra hundar tränar mycket på i form av uppletande och samtidigt apportera. Men då är de ju alla ihop och ordningen blir därefter. En av Barbet:erna finner "grejen" som är gömd och påbörjar att springa/apportera med den till mig men då kommer oftast Fanny(Pumin) och snor den och sticker. Oordning men roligt har de.
Därför försöker jag gå kurser med en & en så att de verkligen visar vad de kan och får lite "egentid" också. Mycket uppskattat av den som följer med på kursen men inte av de övriga!!
Till helgen åker vi en tur till Skåne och hälsar på både Cecilia & Gunnel samt en visit till Sara & Johan.
Vi väntar fortfarande på löp och hoppas det kommer igång snart.

Vi hörs...
Jill

Nästa »