ÅBYFJORDENS BLOGG

ÅBYFJORDENS BLOGG

Hundarna på Åbyfjordens Kennel

BARBETTES TOVA (Clayhill Eponine), EVITA (de Colline des Violettes),DANIELLE(Åbyfjordens Danielle) & ASTA (Blacksmith Hill Cinderella Lady) KROMFOHRLÄNDER

EVITA & MIO......

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, maj 04, 2017 15:19:10
Vi ( Evita & jag) har nu kommit hem från en resa till Dalarna, Siljansnäs där vi träffade MIO (Clayhill Etienne). Minst två perfekta parningar blev det så nu hoppas vi på valpar i början på juli.
En lång bilresa startade på tisdagen i fint vårväder och inte förrän vid femtiden på em var vi framme i Siljansnäs 43 mil.
Katarina som är Mio's matte tog emot oss och när vi installerat oss där vi skulle bo så fick Evita & Mio träffas och det blev "kärlek" nästan omgående. Evita ville bara skälla ut Mio en stund först för att visa att han inte skulle ta allt för givet med en gång. Snart lekte de och strax var första parningen ett faktum.

När detta var avklarat så tog Katarina & jag med Evita en tur upp på berget för att se hur vackert det är i Siljansnäs. Hela dalen med en del av sjön Siljan ligger nedanför. Otroligt vackert. Hela byn består av många gamla upprustade hus som är typiska för Dalarna, röda hus med vita knutar och stockpanel (liggande).
Sen blev det en god middag och massa prat som vanligt när jag träffar på hundfolk.

Nästa dag fick Evita & Mio ha en liten kärleksstund igen innan vi åkte på sightseeing till Leksand ,Tällberg och lite runt där. Då var bara Evita med!
Vi avslutade vårt besök med lunch på ett av de många hotellen som ligger med en otrolig utsikt över sjön. Vi satt ute för det var varmt och vindstilla. Magnifikt!!Vi var hemma kl. 20 ungefär Jag var mycket nöjd med att allt gått så bra och att vi haft ett så lyckat dygn i Dalarna på alla plan TACK än en gång, Katarina smiley Nu hoppas vi på att det "tar sig" så att du kan komma hit och få se Mio's valpar i sommar.

Vi hörs .......
Jill