ÅBYFJORDENS BLOGG

ÅBYFJORDENS BLOGG

Hundarna på Åbyfjordens Kennel

BARBETTES TOVA (Clayhill Eponine), EVITA (de Colline des Violettes),DANIELLE(Åbyfjordens Danielle) & ASTA (Blacksmith Hill Cinderella Lady) KROMFOHRLÄNDER

ÄNDRADE VALPPLANER......

DagbokSkapad av Jill Blomgren tis, april 25, 2017 14:43:02
Jag har varit i Skåne igen för att hämta hem Lasse som hade seglat ner tillsammans med Eric och Ulf från Vindövarvet Orust till Råå i en Beneteau 37 fot. En kall men mycket trevlig seglats enl Lasse.

När vi var därnere så började Evita löpa mycket tidigare än jag väntat mig. Det är Fanny som precis löpt färdig som "drog igång" henne. Efter lite tankar om hur vi skulle tackla detta så bestämde vi att ändra våra planer. Vi parar henne detta löpet istället för till vintern. När hon hade sina första valpar i slutet av januari så var det så kallt och vått ute mest hela tiden så valparna kunde bara vara ute kortare stunder.
Att ha valpar på sommaren är såå mycket lättare för då kan de små vara ute mycket mer.

Pappa till valparna kommer att bli MIO (Clayhill Etienne) som är vår TOVA's bror. Evita är ju som ni vet från Schweiz så de har väldigt lite släktskap vilket är väldigt bra i hundvärlden när man ska para. Mio är en väldigt trevlig, snygg och välmeriterad hund. Han har både ställts ut och har fina arbetsmeriter. (meritlista finns under hans foto på hemsidan/Barbetvalpar) Så snart bär det iväg till Dalarna!!

Vi hoppas och ser fram emot att få en fin kull till sommaren!
Här är Evita med sin första kull E-kullen, f 26/1-2016

Vi hörs
Jill