ÅBYFJORDENS BLOGG

ÅBYFJORDENS BLOGG

Hundarna på Åbyfjordens Kennel

BARBETTES TOVA (Clayhill Eponine), EVITA (de Colline des Violettes),DANIELLE(Åbyfjordens Danielle) & ASTA (Blacksmith Hill Cinderella Lady) KROMFOHRLÄNDER

TÄVLAT i NoseWork.........

DagbokSkapad av Jill Blomgren mån, mars 13, 2017 18:45:13
Då var första tävlingen med hund avklarad En inoff. tävling i nosework BOKENOSET heter den. Den går ut på att finna flera gömda doftgömmor (eukalyptus) under tid. 10 gömmor på 5 min. Gömmorna var placerade på olika sätt, i väskor, kartonger, lektunnel, på en plastdunk, mm mm. Det var 24 deltagande ekipage och vi startade som 21 och det blev lite väl lång väntan som kan gjort att Danielle blev mer ofokuserad än vanligt.
Danielle som gått sin första NW-kurs nu i januari fick bli den som startade för hon hade kursen i färskast minne till skillnad mot Evita som gick i höstas. Danielle markerade fem ordentligt & tydligt men trots att hon "pekade ut" några till så vågade jag inte säga markerat för jag var rädd att det inte var korrekt och det innebar avdrag om man gjorde så. Detta med MARKERING av doften har vi inte fått till ännu så det blir att träna mer samt gå NW2 kanske. Men en sak är säker och det är det beror inte på HUNDEN att man missar för det är jag/föraren som inte uppfattar rätt. Danielle visste med all säkerhet var doften fanns! Trots allt så skötte sig Danielle riktigt bra för det var bra många som fann färre, så hon hamnade på mitten som slutresultat smiley Jag är väldigt nöjd med henne!
Det är väldigt kul att delta i ett sådant här evenemang och vi kommer att delta nästa gång om & när de ordnar en ny. Men bara inoff. tävlingar! Då kan det kanske bli Evita som ställer upp. Jag försökte få ställa upp med båda men fick nej. Det är så många som anmäler sig så det kanske blir svårt att få med bägge hundarna även i framtiden.
Idag har TOVA fått sin vårfriss, alltså blivit klippt och badad. Evita är på tur men Danielle får behålla sin långa päls till efter helgen. Badad är hon i alla fall. Det är inte klokt hur tjocka pälsarna blir på ett par månader!smiley Såå himla mycket underull som de får så är det knappt att det går att få igenom maskinen och detta trots nyslipade skär och en ny maskin. Jag fasar lite över Evita som mer liknar ett får i pälsen. Tovas päls har inte sååå mycket underull som henne.. Vi får hoppas det går bra iaf. smiley
Ha en fin vecka och håll tummarna för Danielle på lördag, Malmöutställningen!

Vi hörs....
Jill