ÅBYFJORDENS BLOGG

PROJEKT DANI/BOWIE...Dagbok

Skapad av Jill Blomgren ons, oktober 10, 2018 18:40:58

Idag den 10/10 är PROJEKT Danielle/Bowie avslutat. Nu åkte sista valpen till sitt nya hem! 4 mån. av diverse åtaganden parning i NL, väntan på dräktighet, valparna anländer, valparnas utveckling och till slut alla nöjda valpköpare. Dessförinnan har kontakter tagits med olika människor/presumtiva valpköpare som sen valts ut med omsorg.
Resultatet blev en helt underbar kull på fem valpar 4 hanar och 1 tik H-kullen. Danielle har som vi trodde varit en helt superbra mamma till sina valpar så vi är väldigt nöjda.
Alla har fått underbara nya hem. 1 i Norge, 1 i Finland och 3 i Sverige..

LYCKA TILL ALLIHOP!
Jill

PS Vi ses snart!
Blog image


TIDEN FÖRSVINNER.....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren ons, september 19, 2018 13:40:59

Tiden går verkligen fort när man har valpar hemma. De är redan 5½ v. så de har blivit riktigt stora och duktiga. Springer ute på gräset och leker, har fått sina namn och jag har slutat ligga i deras rum nu också. Lasse har lagt ut massor av små videosnuttar utomhus så är ni intresserade av dem så gå in på Åbyfjordens kennels fb-sida och titta.
Namn på dessa goingar börjar på H då det är Åbyfjordens H-kull.
Hugo, Hector, Hanna, Helmer & Henning heter de. Tre av dem kommer att stanna i Sverige och två hamnar i grannländerna. Helmer i Norge och Hector i Finland.
Vi är sååå nöjda med våra valpköpare och vet att våra små kommer att få toppenfina hem.
Våra övriga hundar mår alla bra och tycker det är ganska kul med valpar spec. mormor Tova som hjälper till att sköta dem. Den enda som tycker valparna är lite pest är Fanny. Det var likadant förra gången och inte förrän sista veckan kunde hon tänka sig "leka" lite med dem. Vi får se hur det blir denna gången.
Vi hörs...…
Jill


TRE VECKOR....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren tor, augusti 30, 2018 19:17:18

Imorgon blir valparna tre veckor, så fort tiden går. De är fortfarande väldigt förnöjda med tillvaron och sover och äter mest. Danielle är en riktig supermamma som jag sagt tidigare.
Idag har de fått smaka ytterst lite på färskfoder (Puppy) och naturligtvis blev de väldigt intresserade av lukten och ville ha mer. Men eftersom Danielle har så mycket mjölk och valparna är så välgödda så vill jag att hon ska fortsätta dia dem helt ett tag till. De kommer att få smakportioner nu denna veckan så får vi se om de behöver mer nästa vecka.
Imorgon kommer de första av valpköparna och tittar på valparna. Trevligt!

Vi hörs....
JillÖGONEN ÖPPNA....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren tor, augusti 23, 2018 14:42:18

Valparna blir större och större för varje dag. De har börjat röra på sig och vinglar fram som de gör första tiden. Ögonen är nu öppna, med smala springor än så länge så snart kommer de att vara mycket mer uppmärksamma på vad som händer omkring dem. Snart får man verkligen smyga när man lägger sig därinne så att man inte väcker upp dem i onödan. Idag har jag klippt klorna (1 mm) för man började känna att den yttersta delen blir lite böjd och fastnar då lättare i underlaget/fällarna samt river Danielle.
De är helt underbara dessa små knoddar.smiley

Blog image
Härlig sovstil har en del av dem också. Här lille Hugo som "sitter" och sover!smiley
Imorgon är de 2 veckor!

Vi hörs....
Jill


H-KULLEN 1 VECKA....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren fre, augusti 17, 2018 18:18:34

Valparna redan 1 vecka gamla.... tiden går fort. Alla de små mår jättebra och har ökat i vikt ordentligt. Lilla tiken har mer än fördubblat sin födelsevikt på en vecka!
Danielle är verkligen en idealisk mamma, hon sköter om de små otroligt fint. Går in till dem när de är hungriga, de måste ha ett spec. läte som hon förstår för det är inte alltid hon går in om de gnyr. Dessemellan är hon med oss, ute på altan eller vid TV-soffan om vi sitter där. Jag ligger inne i valprummet på nätterna med henne och valparna och kommer väl göra det ca två veckor till. Det är inte knäpptyst på nätterna men än så länge går det bra att vara/sova där.
Sen när de blir större kan Danielle förhoppningsvis sköta dem själv genom att gå dit vid nattmålen och annars ligga i sängkammare om hon vill det. Det är inte långa biten mellan valprummet och vårt sovrum så det är ingen risk att vi (även jag) inte hör om dem.


Blog image
Vi hörs...……
JillVALPARNA HAR KOMMIT....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren lör, augusti 11, 2018 18:01:40

Danielle's valpar kom inatt den första 19.50 och sista 05.10. Fyra hanar en tik blev resultatet. Två hanar var svart/vita och resten svarta med lite vitt. Ganska förväntat då Danielle inte var särskilt tjock och inte heller gått upp i vikt mer än 3-4 kg. Skönt när allt är klart och gått så bra . Känner mig verkligen nöjd & glad. Nu ska jag försöka uppdatera efterhand.Blog image

Vi hörs...…….
Jill


INGA VALPAR ÄN....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren ons, augusti 08, 2018 13:36:10

Ännu har det inte blivit några valpar men det är ju ännu inte riktigt tid för det, några dagar kvar..... Danielle mår väldigt bra och är pigg & glad. Tack vare våra stengolv här hemma så lider hon inte av värmen speciellt heller. Ute är det dock varmt men vi brukar spola alla hundarna med vatten när de varit på promenad.


Blog image

En tråkig nyhet kom från Kia igår och det var att Pricken (Rednal Creek) hade somnat in. Han var pappa till Asta's första kull. A-kullen. Det är så ledsamt när man förlorar sina fyrfota vänner smiley Pricken blev (nästan) 11 år.

Vi hörs....
Jill


INTE LÅNGT KVAR....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren ons, augusti 01, 2018 19:32:13

Danielle mår hur bra som helst, äter, badar och promenerar som vanligt, Bara värmen har påverkat promenadernas längd då vi tycker att hon inte ska gå så långt i tryckande värme. Spolats eller badat har hon och övriga hundar fått göra mer än en gång per dag.
Nu är det knappt 14 dagar kvar. Hon är inte speciellt tjock men omkretsen runt midjan ökar lite vid varje mättillfälle så vi får väl se hur många valpar som kommer ut. Spännande!
Vi har haft besök av Lill Hjördis (Å. Dream of Debbie) syster till Danielle. Susanne & Johny samt lilla Vera som var här med sin fina båt och hälsade på. Så roligt att träffa dem alla. Tack för besöketsmiley

Lotta & Martin med barnbarnen Ella & Ester var också här med yrvädret Zoya ( Å Fleur) en kväll och vi satt ute nästan hela kvällen i denna underbara sommarvärme som vi har nu.
I lördags var jag själv i Kungälv och gratulerade Edvin & Elin
(fler barnbarn) som fyllde/skulle fylla år. Vi får ju åka en och en då Danielle inte längre ska åka ut på några äventyr på ett tag.
Imorgon får vi stor-besök från Norge, Berit & SE kommer med TUVA, (Å. Dream of Daisy) , SAGA Evitas valp (Å. Gilda) och Coira, (barnbarn till Tova) samt Ida (Lagotto) och Emma (Bichon Havanais) kommer fem hundar har dom och vi har fem så det blir livat värre. Men de känner ju varandra! Sist träffades vi i Tiveden på Barbetträffen så det ska väl bli skapligt lugnt smiley

Ha en fortsatt fin sommar!
Vi hörs....
Jill