ÅBYFJORDENS BLOGG

VALPARNA HAR KOMMIT....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren lör, augusti 11, 2018 18:01:40

Danielle's valpar kom inatt den första 19.50 och sista 05.10. Fyra hanar en tik blev resultatet. Två hanar var svart/vita och resten svarta med lite vitt. Ganska förväntat då Danielle inte var särskilt tjock och inte heller gått upp i vikt mer än 3-4 kg. Skönt när allt är klart och gått så bra . Känner mig verkligen nöjd & glad. Nu ska jag försöka uppdatera efterhand.Blog image

Vi hörs...…….
Jill


INGA VALPAR ÄN....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren ons, augusti 08, 2018 13:36:10

Ännu har det inte blivit några valpar men det är ju ännu inte riktigt tid för det, några dagar kvar..... Danielle mår väldigt bra och är pigg & glad. Tack vare våra stengolv här hemma så lider hon inte av värmen speciellt heller. Ute är det dock varmt men vi brukar spola alla hundarna med vatten när de varit på promenad.


Blog image

En tråkig nyhet kom från Kia igår och det var att Pricken (Rednal Creek) hade somnat in. Han var pappa till Asta's första kull. A-kullen. Det är så ledsamt när man förlorar sina fyrfota vänner smiley Pricken blev (nästan) 11 år.

Vi hörs....
Jill


INTE LÅNGT KVAR....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren ons, augusti 01, 2018 19:32:13

Danielle mår hur bra som helst, äter, badar och promenerar som vanligt, Bara värmen har påverkat promenadernas längd då vi tycker att hon inte ska gå så långt i tryckande värme. Spolats eller badat har hon och övriga hundar fått göra mer än en gång per dag.
Nu är det knappt 14 dagar kvar. Hon är inte speciellt tjock men omkretsen runt midjan ökar lite vid varje mättillfälle så vi får väl se hur många valpar som kommer ut. Spännande!
Vi har haft besök av Lill Hjördis (Å. Dream of Debbie) syster till Danielle. Susanne & Johny samt lilla Vera som var här med sin fina båt och hälsade på. Så roligt att träffa dem alla. Tack för besöketsmiley

Lotta & Martin med barnbarnen Ella & Ester var också här med yrvädret Zoya ( Å Fleur) en kväll och vi satt ute nästan hela kvällen i denna underbara sommarvärme som vi har nu.
I lördags var jag själv i Kungälv och gratulerade Edvin & Elin
(fler barnbarn) som fyllde/skulle fylla år. Vi får ju åka en och en då Danielle inte längre ska åka ut på några äventyr på ett tag.
Imorgon får vi stor-besök från Norge, Berit & SE kommer med TUVA, (Å. Dream of Daisy) , SAGA Evitas valp (Å. Gilda) och Coira, (barnbarn till Tova) samt Ida (Lagotto) och Emma (Bichon Havanais) kommer fem hundar har dom och vi har fem så det blir livat värre. Men de känner ju varandra! Sist träffades vi i Tiveden på Barbetträffen så det ska väl bli skapligt lugnt smiley

Ha en fortsatt fin sommar!
Vi hörs....
Jill


VALPAR VÄNTAS.....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren fre, juli 20, 2018 15:24:07

Nu vet vi med säkerhet att Danielle väntar valpar. Blir det som planerat så bör hon få dem omkr. 10 augusti. Leverans efter 8-9v.
Mycket har hänt sen sist.: Besök av gamla (res)vänner, Linda äldsta dottern, och firat midsommar här med Gunnel och själva har vi varit iväg och haft överraskningsparty för vår Johan som fyllde 40 år samt nu sist var vi i Skåne en vända och hälsade på Anna & Morten som har Yqueme ( Åbyfjordens Greta) och självklart en vända hos Gunnel i Lerberget.
Vi har ju som alla märkt en sommar som verkligen varit/är otroligt härlig med varmt och soligt väder. Lite för torrt och varmt för våra bönder dock smiley Tur att vi inte har valpar nu för det är nästan för varmt. Hoppas på fortsatt fint väder i augusti och september med mer lagom temperaturer och även lite regn emellanåt. Det är såå härligt för valpar att kunna vara ute mycket!
Vi ser fram emot augusti och hoppas på många fina små Barbetter smiley

Vi hörs...……
Jill
PARNINGSRESA TILL HOLLAND....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren tis, juni 26, 2018 19:19:27

Senast jag skrev så hade Danielle börjat löpa så en 8 juni bar det av till Holland för parning med Bowie, (Barbedoux Mr Bubble lolly). Vi reste med Stena ner till Kiel och sen körde vi med husbilen den långa vägen till Baarn i Holland..Det var en massa vägarbeten genom hela Tyskland och när vi kom närmare så var det tät trafik runt alla större städer som vi passerade så resan tog över 8 tim. med lite rastning av hundarna istället för beräknade ca 6 tim.
Men tillslut kom vi fram och Bowie var där och mötte oss. Det blev kärlek direkt och efter en lyckad parning och lite prat med Brigitte och Nelke så åkte vi till "vår" camping Zeven Linden som var jättefin.
Söndagen var vi runt lite i Baarn Vi promenerade dit genom skogen och det skulle vara ca 3 km dit men det blev en mycket längre promenad ca 1 mil för alla stigar gick runt och ingen utmärkning någonstans, Vädret var toppen sol och lagom varmt så det var ändå väldigt härligt.

På måndagen parades hundarna på nytt med ett lyckat resultat.På em började vi åka norrut igen. Bakum var ett jättefin liten ort utanför Bremen och där stannade vi på en ställplats alldeles utanför centrum. Tanken var först att vi skulle åka/köra via Tyskland hem men vi ångrade oss och tog Stena tillbaka. En sådan liten miniutflykt som att åka till Göteborg-Kiel fredag till söndag kan jag verkligen rekommendera God mat, bra hytt, bra shopping och en heldag i Kiel. Jättetrevligt! Dessutom så hade vi toppenväder på nerresan med ca 25grader och spegelblankt hav, hela kvällen. Satt ute på däck (med hundarna) och pratade med några trevliga personer.
Nu hoppas vi på att det "tar sig" och blir fina friska valpar.

Vi hörs...…..
JillSNART DAGS.....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren mån, juni 04, 2018 19:11:13

Danielle har börjat löpa för några dagar sen så nu börjar snart äventyret. Imorgon är det dags för herpesvaccinationen och på torsdag får jag åka till Göteborg, Blå Stjärnan, för progesterontestet, litar inte på POSTNORD!!
På fredag startar vår tripp till Nederländerna , först till Kiel med Stena Line och sen fortsätter vi till Brigitte (Barbedoux kennel). Det ska bli spännande och vi hoppas att allt går som beräknat med parning mm. Vi får samtidigt en semestertripp med husbilen och kan då se om det är något vi kan göra igen...semestra med husbil i Europa!smiley
Vi tar med oss Asta & Fanny plus Danielle (förstås) men låter Tova & Evita stanna hemma.

Hoppas det blir lika fint väder där nere som vi har men gärna någon/några grader svalare.

Vi hörs....
Jill
Blog image


VALPAR PLANERAS...Dagbok

Skapad av Jill Blomgren mån, april 30, 2018 19:51:50

Nu är det klart! Vi kommer att para Danielle till nästa löp som troligen blir i slutet av maj/början av juni. Jag har med hjälp av min vän Sylvie funnit en utmärkt hane till Danielle i Holland. Han har en riktigt fin stamtavla som passar Danielle, också från utmärkta HD linjer och bara 1,9% inavel.
Brigitte Waller som äger hanhunden, Bowie (Barbedoux Mr Bubble Lolly), har mycket stor kunskap om Barbetrasen och har godkänt och bedömt att detta är en riktigt bra kombination. Det är hon och Elisabeth K. som skrivit Barbetboken.
Danielle har gjort ögontest u.a, vi har tagit en DNA-test som de vill ha i Holland på alla hundar som ska paras.
Valparna kommer troligen att bli både svarta & harlekin ( vit/svarta) och det känns extra kul då Danielles pappa Da Vinci (de la Colline des Violettes) är just vit/svart.
Vi ser fram emot detta och hoppas allt går som planerat!
Så nu väntar vi bara på att Danielle ska börja löpa.


Blog image Här ser ni Bowie. Väldigt snygg kille smiley
Vi hörs...
JillTHAILAND MM....Dagbok

Skapad av Jill Blomgren lör, mars 10, 2018 17:54:05

Ja, vad har hänt sen sist. Jo vi har varit på semester i Thailand 14 dgr i februari. Det var länge sen vi var på semester själva 2014 var det senaste vi gjorde en långresa. Förr åkte vi varje år men nu för tiden har det varit valpar på G nästan varje år vid denna tiden. Härligt hade vi det. Vi var på Koh Samui och Koh Phangan så vi flyttade runt lite vilket alltid är kul. Så nu har vi haft 14 dagar med riktigt sommarväder, ätit mycket god mat samt träffat flera trevliga människor.
Hundarna fick vara på pensionat i Färgelanda Stjärnmossen och det kan vi verkligen rekommendera. De var nöjda, lugna och verkade haft det kanonbra. Synd att de inte kan berätta själva smiley.
Nu har vi varit hemma ett tag och kommit in i rutinerna igen. Tyvärr har våren inte kommit än men det är iaf ljusare ute och det är nästan det viktigaste. Vinter har vi verkligen haft i år med många köldgrader i över en vecka samt snö men inga mängder.
Zoya (Åbyfjordens Fleur) har vi passat nu i veckan som gått så det har varit full rulle.

Nästa vecka börjar vi på kurs Rallylydnad som äntligen blir av i år. Det ska bli superkul!

Blog imageVi hörs.....
Jill