ÅBYFJORDENS BLOGG

ÅBYFJORDENS BLOGG

Hundarna på Åbyfjordens Kennel

BARBETTES TOVA (Clayhill Eponine), EVITA (de Colline des Violettes),DANIELLE(Åbyfjordens Danielle) & ASTA (Blacksmith Hill Cinderella Lady) KROMFOHRLÄNDER

ÄTER, SOVER & VÄXER.......

DagbokSkapad av Jill Blomgren lör, juli 13, 2019 19:17:02
Ja nu är valparna redan 10 dgr gamla. De matas och sköts exemplariskt av mamma Evita. Hon matar dom ca varannan var tredje timme och det syns.smiley Alla har gått upp som de ska i vikt (riktiga knubbisar) och rör sig mer och mer för varje dag. Ännu har de inte öppnat ögonen men de händer säkert efter helgen då de är 12-13 dagar gamla. De hör inte spec.bra nu heller men känner av dofter/lukter desto bättre. Kommer Evita in till dom så sätts det igång av både ylanden och pipande. Jag ligger inne i valprummet och HÖR mycket väl när de ska få mat under natten. Så åttatimmars sömn är bara att glömma smiley men det vet/visste jag ju innan. Det är såå härligt att se och ha de små så lite obekväma saker får man ta.

Än så länge är det ju "besöksförbud" men efter 24 juli då de är tre veckor så kommer alla våra (klara!) valpköpare hit, olika dagar
och tittar på valparna. Alla som vill får komma med önskemål om vilken/vilka av valparna de skulle vilja ha men vi kommer att "matcha valp" med köpare när de är ca 6-7 v. Vi ser dem varje dag och kan lättare avgöra var en valp passar bäst. Detta har fungerat väldigt bra i alla kullar så jag hoppas att ni tycker det blir bäst så även nu.


Vi har haft en otroligt fin vecka, vädermässigt och hoppas det fortsätter så, lagom varmt med sol.


Vi hörs....
JillVÄLKOMNA I-kullen....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, juli 04, 2019 13:21:53
Nu har de anlänt!!!! Igår/inatt föddes 8 fina friska valpar 6 hanar & 2 tikar. 3 av hanarna är vit/svarta (mest vita), 3 är svarta med lite vitt på bröstet och tassar. Tikarna är båda svarta med mer eller mindre vitt.
Alla mår jättebra, pigga men ändå "tysta". De var allihop rejäla pojkar som vägde omkring 450 g. Även töserna vägde över 400g.
Vi lägger ut bilder på FB efterhand!.
Hade varit bra om ni som är intresserade av en hane men INTE VARIT HÄR ville ta kontakt igen då vi har flera intressenter på den "siste" hanen. Tikarna är tingade!

Vi hörs....
Jill


SNART SÅ......

DagbokSkapad av Jill Blomgren lör, juni 29, 2019 13:53:33
Nu är det inte många dagar kvar för Evita. Hon är rejält rund om magen så är det inte maten som varit för mycket av smiley så har hon många valpar tror vi. Det känns alltid lite oroligt inför förlossningen då det kan hända såå mycket. Vi hoppas och tror att alla valpar mår bra och de är så välkomna. (Bilder på Evita finns ju också på FB).

Evita mår väldigt bra och är fortfarande med på promenaderna fast det går långsamt. Hon vill absolut gå med så vi anpassar både längd och takt efter henne.
Midsommar har passerat och vi hade Gunnel här med sina (nu tre!) hundar. Jättefint väder har vi haft och har nu också. Kanske lite för varmt för Evitas del men vi brukar fukta ner hennes päls så att hon känner sig svalare. Det gäller även de andra hundarna.
Jag har i veckan klippt henne igen så nu är hon riktigt korthårig och det känns säkert bra i värmen. Dessutom så är det ju enklare att hålla henne ren & fin, med kort päls

Valplådan är på plats och snart får vi väl flytta in i valprummet både Evita & jag. Vi behöver oftast inte introducera lådan mer än någon dag före förlossningen för Evita VET när det är dags och då vill hon vara i valplådan. Innan så är den inte speciellt intressant.

Nu håller vi alla tummar & tår för att det ska bli en bra & lätt förlossning med många härliga valpar.
Här ett foto på Evita's senaste kull 9 st!
Vi hörs.....
Jill


EVITA RUND OCH GO....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tis, juni 18, 2019 13:27:56
Dagarna går fort nu. Evita blir rundare för varje dag! På lördag går hon in i 7:e veckan och man bör då kunna känna valparnas rörelser. Det är väldigt mysigt att känna de små liven i magen. Evita är väldigt nöjd och glad hela tiden, går med på alla promenader även om det går lite saktare på sluttampen. Hon är ständigt hungrig men ska ju inte äta så mycket mer men jag delar upp maten på 3 tillfällen då det är mindre plats i magen nu.
Snart är det midsommar och då kommer Gunnel upp med sina hundar och det är så trevligt.
Vädret som man måste prata om är ju verkligen typiskt svensk sommar med växlande regnskurar och sol smileysmiley Hoppas (faktiskt) det blir så sen också för vi vill helst inte ha tropisk värme när Evita ska ha sina små.

Scarfen som Evita har om halsen är en "insekt-shield scarf" som håller fästingar borta då vi inte gett Evita någon Bravecto i år r/t dräktigheten.


Vi hörs.....
Jill


DANIELLE ÄR CHAMPION....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tis, juni 11, 2019 17:46:48

Nu är också Danielle (Å. Dream of Danielle) svensk utställningschampion, SEUCH! Vi Cecilia, Jessica & jag var med Folke, Hugo & Danielle på utställning i Vänersborg på söndagen 9/6. Det ösregnade hela dan så vi alla blev rejält våta men vi var så glada över de fina resultaten så det gjorde inte så mycket. Folke blev BIR, Danielle blev SEUCH & BIM och Hugo blev bästa junior. (Irisens Ava som också deltog, fick R-Cert.)
Så stolta vi är nu över våra vovvar från Åbyfjorden och dess mattar som hänger med på div. aktiviteter.
Danielle & Folke

Hugo (Åbyfjordens Hugo)

Evita mår jättebra och blir rundare för varje dag. Hon är glad och pigg men det märks väl att hon ska ha valpar. Normalt är hon ett riktigt yrväder ute men nu är det bara små korta löpningar hon gör. Inne sover hon mycket och djupt ofta. Det är mindre än 4 veckor till beräknad nedkomst. SÅÅ spännande!!smiley


Vi hörs...…...EVITA DRÄKTIG.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren lör, juni 01, 2019 14:51:59

Nu är vi ganska säkra på att Evita är dräktig. Så många tecken på detta kan inte tolkas på annat sätt. Lugnare, keligare, illamående/ingen matlust på morgnarna(men jättehungrig på kvällen),rundare om magen mm. Sen vet man ju inte hur många valpar det blir till slut så det är bara att vänta och se. Huvudsaken är att de är friska och välmående. Vi ser så fram emot en ny valpkull!!!
Valparna beräknas födas i början på juli med leverans slutet av augusti. Alla ni som väntar får nu ordna med semester i september, eller hur smiley

Vi hörs….

Jill

SKÅNE & UTSTÄLLNING....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, maj 23, 2019 13:07:52
Vi har varit i Skåne i helgen. Jag och 2 hundar, Danielle & Fanny åkte ner till Gunnel för att supporta henne och Cecilia vid utställningen i Hässleholm, på söndagen. Flisa & Folke ställdes ut! Lagom varmt och soligt var det också så vi var väldigt nöjda.

Folke fick BIR och Flisa blev BIM

GRATTIS till er alla och tack Gunnel & Cecilia för en härlig helg smiley


På kvällen kom fam. Plars m. Mio (Clayhill Etienne) för att hälsa på hos Gunnel och jag fick träffa Mio som jag inte sett sen jag var hos Katarina i Siljansnäs (2017) och parade Evita. Det resulterade i en kull på 9 valpar alltså en riktigt lyckad parning smiley
Om det blir så denna gången också vet jag inte ännu då det inte gått så lång tid sen vi parade Evita med Gautier. Vi hoppas förstås att det blir många fina friska valpar denna gången också.
Evita mår i alla fall väldigt bra så det är bara att vänta och se!

Vi hörs....
Jill
LYCKADE MÖTEN.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, maj 09, 2019 19:43:29
Vi är nu hemkomna efter en 6 dgr's trip till Holland. Vädret var väl inte det allra bästa men några dagar med sol var det MEN sååå kallt....
Efter vi anlänt till Kiel på fredagsmorgonen så körde vi hela dagen med stopp för rastning av hundarna då och då. Förutom Evita så var Asta & Fanny med. Tova & Danielle fick vara på pensionat då det är lite för mycket att resa med 5 hundar.smileysmiley
Vi hade förbeställt på en liten camping i Maasbommel som ligger nära där Gautier bor. På fredag kväll kom vi fram och på lördagen skulle första mötet ske.
Alltid lika spännande att se om hundarna gillar varandra...... och det gjorde dom. Så ett första lyckat möte!!! Gautier bor med två andra Barbet, Didier & Noblesse. Alla tre hundarna var superhärliga. väldigt sociala och keliga. Francien & Erik, (
deras matte & husse),var också väldigt trevliga och välkomnande.

På söndagen träffades "kärleksparet" igen och även då blev det en lyckad parning så vi bestämde oss för att "avboka" ett tredje möte .
Vi åkte tillbaka till campingen och på måndagen startade vi hemfärden. Lite om vår resa och bilder finns att se på FB, Åbyfjordens kennel's sida.
Nu håller vi alla tummar för att det blir flera, friska, vackra valpar i juli.smileysmiley

Vi hörs.....
Jill

Nästa »