ÅBYFJORDENS BLOGG

ÅBYFJORDENS BLOGG

Hundarna på Åbyfjordens Kennel

BARBETTES TOVA (Clayhill Eponine), EVITA (de Colline des Violettes),DANIELLE(Åbyfjordens Danielle) & ASTA (Blacksmith Hill Cinderella Lady) KROMFOHRLÄNDER

SNART DAGS.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren mån, juni 04, 2018 19:11:13
Danielle har börjat löpa för några dagar sen så nu börjar snart äventyret. Imorgon är det dags för herpesvaccinationen och på torsdag får jag åka till Göteborg, Blå Stjärnan, för progesterontestet, litar inte på POSTNORD!!
På fredag startar vår tripp till Nederländerna , först till Kiel med Stena Line och sen fortsätter vi till Brigitte (Barbedoux kennel). Det ska bli spännande och vi hoppas att allt går som beräknat med parning mm. Vi får samtidigt en semestertripp med husbilen och kan då se om det är något vi kan göra igen...semestra med husbil i Europa!smiley
Vi tar med oss Asta & Fanny plus Danielle (förstås) men låter Tova & Evita stanna hemma.

Hoppas det blir lika fint väder där nere som vi har men gärna någon/några grader svalare.

Vi hörs....
Jill


VALPAR PLANERAS...

DagbokSkapad av Jill Blomgren mån, april 30, 2018 19:51:50
Nu är det klart! Vi kommer att para Danielle till nästa löp som troligen blir i slutet av maj/början av juni. Jag har med hjälp av min vän Sylvie funnit en utmärkt hane till Danielle i Holland. Han har en riktigt fin stamtavla som passar Danielle, också från utmärkta HD linjer och bara 1,9% inavel.
Brigitte Waller som äger hanhunden, Bowie (Barbedoux Mr Bubble Lolly), har mycket stor kunskap om Barbetrasen och har godkänt och bedömt att detta är en riktigt bra kombination. Det är hon och Elisabeth K. som skrivit Barbetboken.
Danielle har gjort ögontest u.a, vi har tagit en DNA-test som de vill ha i Holland på alla hundar som ska paras.
Valparna kommer troligen att bli både svarta & harlekin ( vit/svarta) och det känns extra kul då Danielles pappa Da Vinci (de la Colline des Violettes) är just vit/svart.
Vi ser fram emot detta och hoppas allt går som planerat!
Så nu väntar vi bara på att Danielle ska börja löpa.


Här ser ni Bowie. Väldigt snygg kille smiley
Vi hörs...
JillTHAILAND MM....

DagbokSkapad av Jill Blomgren lör, mars 10, 2018 17:54:05
Ja, vad har hänt sen sist. Jo vi har varit på semester i Thailand 14 dgr i februari. Det var länge sen vi var på semester själva 2014 var det senaste vi gjorde en långresa. Förr åkte vi varje år men nu för tiden har det varit valpar på G nästan varje år vid denna tiden. Härligt hade vi det. Vi var på Koh Samui och Koh Phangan så vi flyttade runt lite vilket alltid är kul. Så nu har vi haft 14 dagar med riktigt sommarväder, ätit mycket god mat samt träffat flera trevliga människor.
Hundarna fick vara på pensionat i Färgelanda Stjärnmossen och det kan vi verkligen rekommendera. De var nöjda, lugna och verkade haft det kanonbra. Synd att de inte kan berätta själva smiley.
Nu har vi varit hemma ett tag och kommit in i rutinerna igen. Tyvärr har våren inte kommit än men det är iaf ljusare ute och det är nästan det viktigaste. Vinter har vi verkligen haft i år med många köldgrader i över en vecka samt snö men inga mängder.
Zoya (Åbyfjordens Fleur) har vi passat nu i veckan som gått så det har varit full rulle.

Nästa vecka börjar vi på kurs Rallylydnad som äntligen blir av i år. Det ska bli superkul!

Vi hörs.....
Jill


NYTT ÅR NYA UTMANINGAR.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tis, januari 09, 2018 18:50:35
Nu var det ett tag sen jag bloggade. Efter Barbetträffen har mörkret lägrat sig över Sverige med regn & rusk mest varje dag.
Tur att man kan tända ljus inne och ha det riktigt mysigt emellanåt. I december har vi haft 5 löptikar nästan samtidigt. Så VI hade det riktigt mysigt smileysmiley

Som tur var så var det bara två kvar i löp under julen då här var som vanligt mycket tvåbenta och nu i år ytterligare 1 hund., Jennies(yngsta dotterns) nytillskott , en Aussi vid namn Freja. Dessutom hade vi två katter som Linda hade med totalt 20 människor, 9 hundar. 5 katter i huset som firade jul i dagarna tre. JÄTTEMYSIGT hade vi (inomhus) för ute regnade det hela helgen.

Till nyår kom Gunnel med sina 4 hundar så då blev det 10 hundar varav 8 Barbet då vi passade Lottas hund (Åbyfjordens Fleur) ZOYA. Systrarna Flisa och Zoya (Fleur) hade lite väl kul ihop och tyckte de kunde ge sig ut på långväga äventyr, så det blev lite extra koppelträning för att hålla ordning på dem.

Det nya året startades med deltagandet på My Dog där Danielle blev BIM fick Cert, Nordiskt cert och blev bästa tik på torsdagen.
Vi hade nu i år fått till en Barbetmonter på My Dog, genom flitigt förhandsjobb av Cecilia som har Åbyfjordens Folke. Vi var sen många som ställde upp och representerade vår fina ras under alla utställningsdagarna 4-7/1 TACK ALLA SOM HJÄLPTE TILL!!

Ser man framåt, till våren, så kommer jag att gå kurser hos Susanne (Din hundskola) med både Evita & Danielle och ev. passar någon kurs till Fanny också.

Närmast blir en välbehövlig semester från vårt underbara regntunga Sverige men sen så.....

Vi hörs............
Jill En av de få dagar då vi haft vinter här på västkusten 2017/2018.


DIVERSE AKTIVITETER....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, november 09, 2017 18:56:21
I förra veckan var vi hos Berit & Svein-Eric i Norge och hälsade på TUVA's (syster t. Danielle) valpar. Alla nio var så fina, 6 v. gamla. Den härligaste tiden är nu även om de är lite väl aktiva i den åldern ibland. smiley1 TIK ÄR OTINGADsmiley Vi hade några härliga dagar där med fint väder, god mat & dryck samt underbara valpar, hundar och värdfolk! TACK BERIT & S-E !!

I tisdags så var jag med Fanny på avslutningen av kursen (STARTKLASS f.d Lydnadkl1) och hon skötte sig väldigt bra på den inoff. tävlingen vi hade. Evita fick också vara med och starta och trots att hon inte övat det minsta så gjorde hon också en väldigt bra "runda" ,lika bra som de som gått kursen! Vill med detta skryta om Barbet som ras...de är otroligt följsamma och lättlärda!! Mer skryt följer!!!!
Idag började Danielle på NW kurs. Hon har gått NW1 tidigare men då det inte blivit någon träning här hemma sen dess så ville jag se om hon kom ihåg det. YES!! Hon var superduktig och jag har börjat fatta hennes markeringar bättre så vi gjorde 3 sök snabbt och effektivt och rätt! smiley Bäst i klassen förstås!!! Nästa gång ska Evita få följa med för att se om hon också kommer ihåg. Hon har också gått NW1!.

Imorgon kommer Gunnel hit över helgen och som avslutning, på söndag, så ska vi åka på BARBETTRÄFF i Jonsered strax utanför Göteborg kl 13 - 16: Alla som läser detta och kan komma, GÖR DET! inbjudan finns på FB, Louise Ekeroth Simons står som värd.

Ha det så bra i höstmörkret !!

Vi hörs
Jill


VALPAR I NORGE.....

DagbokSkapad av Jill Blomgren tor, september 21, 2017 19:05:38
TOVA HAR BLIVIT MORMOR............
I måndags 18/9 fick Tuva (Åbyfjordens Dream of Daisy) sina valpar 9 st där också fast fler tikar än här hemma 2 hanar och 7 tikar Pappa till kullen är Tamino vom Stufener Schlossberg, OLLIE! STORT GRATTIS!smiley
Vi ska åka upp till Berit & SE om några veckor och "kolla in" barnbarnen.

Som jag sa sist så har vi börjat spårkurs och först fick Evita vara med och hon har då verkligen inte glömt hur det gick till. Otroligt fokuserad och duktig. Gick tre spår utan minsta tvekan. Danielle fick följa med andra gången och även hon var duktig men något mindre fokuserad. Sista gången får Evita följa med igen. Hon är så på hugget...väldigt rolig att jobba med.
Evita har jag precis klippt ner ordentligt även på benen var jag tvungen att klippa kort. Precis som förra gången efter valparna så var pälsen extremt tovig så det var bara att "skala" henne.
Inte så snyggt men praktiskt!
Fanny börjar sin kurs i lydnad första veckan i oktober. Ska bli intressant att se hur hon tacklar det. Vi har gått två kurser men det var i vintras och då var allt OK.
Vår valp Greta (Ukeme?) kommer att stanna hos Annas mamma under deras semester och det tror jag blir mycket bättre för henne. Vi var och hälsade på Anna m fam & Greta förra helgen och hon var nöjd och glad. Tack Anna & Morten för titten!!
Vi var nere i Skåne alltså, hos Gunnel och hos Johan&Sara. Mycket trevlig helg, tack alla!!

Vi hörs......
JillTOMT I HUSET.....igen.

DagbokSkapad av Jill Blomgren sön, september 10, 2017 19:18:06
Tomt i huset är det nu igen. Visserligen har vi ju fem hundar kvar men när alla valparna lämnat så känns det väldigt tomt. Messi (Åbyfjordens Gregory) hämtades lite tidigare, redan i torsdags så helgen har varit lugn. Denna gången kändes det extra jobbigt vid valputlämningen ffa de sista två, Grace & Messi.

Gunnel var här några dagar i denna veckan och det är alltid väldigt trevligt att ha henne här. Hennes hundar fick bekanta sig med Messi som var den ende som var kvar. EBBA & TOVA(!?!) var riktiga surkartar medan Flisa tyckte valpen var ganska kul att jaga. Danielle har för tillfället ingen kärlek till några valpar för hon har varit lite skendräktig och letat grottor ute till "sina valpar". Märkligt att både Danielle och Tova gör så...letar lyor ute ... Evita har inte gjort så alls. Undra om det (beteendet) ärvs från mor till dotter?
Idag var vi på Smögenbryggan och shoppade lite till Lasse, STOR REA överallt!!. Fanny & Asta var de enda som fick följa med. Mycket nyttigt för Fanny som inte alls är bekväm med så mycket ljud, människor och annat. Det har tyvärr blivit alldeles för lite "social träning" för Fanny men vi har haft att göra hela sommaren. Jag får ta med Fanny ut oftare! Vi åker till Skåne till helgen och då blir det i alla fall lite träning för henne också.

På tisdag så börjar vi med kurser igen, först spår-kurs. Vi behöver komma hemifrån och göra något. Har inte riktigt bestämt vem jag ska gå med, då både Evita & Danielle gått sån kurs redan men som sagt så skadar det aldrig med lite repetion.
Sen blir det lydnad1 för Fanny som det ser ut nu. Tyvärr blir det ingen Rally2 och ingen NoseWork2 nu utan de kurserna har gjorts om till "Drop in" kurser. Vi får se om det blir något som passar.

I NORGE så ska Tuva (Åbyfjordens Dream of Daisy) snart ha valpar omkr.20/9.och det blir spännande att se vad som kommer då. Vi håller alla tummar&tassar för en lycklig och fin födsel. smileysmileysmiley
Ha en fin september
Vi hörs...........
Jill


BARA 1 VALP KVAR.............

DagbokSkapad av Jill Blomgren sön, september 03, 2017 18:52:32
Nu är det nästan slut på detta senaste projektet "EVITA & MIO" Vi har levererat alla valpar utom en som stannar till lördag,medan Birgitta & Anders "gör fjällen" en vecka. Torres (Åbyfjordens Ebbe) väntar både på sina "föräldrar" och en ny lillebror, MESSI (Åbyfjordens Gregory) Torres kommer att följa med och hämta och det blir härligt att se honom igen.
Fyra valpar till Skåne, tre till Norge och två till Västra Götaland.
I måndags hade vi valpbesiktning och alla fick väldigt fint utlåtande! Inte en anmärkning på någon av de nio! Underbart!
När man ser tillbaka så var det helt rätt beslut att "ta sommarvalpar" för trots att de varit så många som nio så har det gått väldigt smidigt oftast. Visst har jag "svurit" när jag kommit upp på morgonen (kl.06 ca) till ett nerbajsad valplåda och sen kök, men efter en halvtimmes sanering har jag ändå varit nöjd att se dessa goa glada små valpar och verkligen tänkt att de är helt underbara, egentligen. Dessutom så har de efter att de fått mat lekt en stund och sen somnat in,så jag faktiskt har kunnat lägga mig igen fram till kl 9 nästan! En sån lyx!!!
De har kunnat vara ute jättemycket, ätit ute, lekt ute mm. I ur & skur för vädret har varit si sådär men helt ok för valpar.
Väldigt sociala har de också blivit då vi haft besök av både blivande valpägare samt de som bara velat titta på rasen, BARBET.
Nu har vi (SNART) 1 1/2 vecka som vi kan "leva livet" innan vi får tillbaka en valp ÅBYFJORDENS GRETA för passning i 14 dgr!!!!!
Men imorgon kommer Gunnel med sina vovvar och det ska bli sååå kul att träffa dem alla igen.
Då nu alla hundarna väntar på mig så avslutar jag bloggen för idag!

Vi hörs........
Jill

PS Jag hoppas många "Åbyfjordare" KOMMER PÅ DEN STORA BARBETTRÄFFEN I MAJ 11-13,2018 Se Barbetklubbens hemsida på Internet eller Åbyfjordens kennel på FB
Nästa »